Previous Page  9 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 28 Next Page
Page Background

23

139

110

5g

10g

9g

* Hersey et al. Prevent. Med. 2012; 54.

** Garbe, CE. Et al. (2011) American College of Sports Medicine position stand. Квантитет и квалитет на вежбањето за развивање и одржување кардиореспираторен, мускулноскелетен и невромоторен

фитнес кај навидум здрави лица: водич за препишување вежби. Американски колеџ за спортска медицина [Quantity and quality of exercise for developing and maintaining cardiorespiratory,

musculoskeletal, and neuromotor fitness in apparently healthy adults: guidance for prescribing exercise. American College of Sports Medicine]; 43(7).

*** Vasconcelos, Fde A et al. (2010). Сензитивност и специфичност на индексот на телесна маса за дијагностицирање прекумерна тежина/претерана дебелина кај постари лица [Sensitivity and specificity

of the body mass index for the diagnosis of overweight/obesity in elderly]. Cad. Saude Publica; 26(8).

добро здравје. Меѓутоа, поради тоа што

имаат многу мускулна маса што им додава

повеќе тежина на вагата во споредба со

иста количина масно ткиво***, ИТМ би ги

класифицирал како луѓе со прекумерна

тежина, па дури и како претерано дебели.

Подеднакво подложни на оваа непрецизност

на ИТМ се и луѓето кои ги нарекуваме слаби,

а дебели. И покрај високиот процент масно

ткиво во телото, обликот на нивното тело

и соодносот помеѓу висината и тежината

им се пропорционални. Тоа би резултирало

со нормален ИТМ; па би замаскирал една

крајно нездрава телесна композиција.

Затоа, кога се работи за подобрување на

телесната композиција, препорачливо е да

се фокусирате на редуцирање на телесните

масни наслаги и зголемување на мускулната

маса по пат на здрав активен начин на живот.

ПОТРЕБИТЕ НА ТЕЛОТО ОБЈАСНЕТИ

Исто како и автомобилот, телото најдобро

работи на висококвалитетно гориво. Во

овој случај, енергијата што ја добиваме од

нутриентите во храната. Колку поквалитетна

храна внесувате, толку повеќе енергија

и нутриенти добивате и телото подобро

функционира. Да ги земеме за пример

протеините. Тие не се само главна тема во

светот на спортот и вежбањето со кревање

тежина, протеините се основна компонента

на секоја клетка во телото и имаат многу

употреби, како што се: помагаат за

зголемување на мускулната маса и за

одржување на мускулите и здравјето

на коските.

Наша та фи л о з офи ј а з а и с х р а н а та

препорачува до 30% од калориите во денот

да ги внесуваме од протеини; без разлика

дали е тоа од лосос, од немасно пилешко

месо, соја, млечни производи со ниска

масленост или од високопротеинските

производи на Herbalife како што се

кремастиот Протеински напиток или вкусните

Протеински плочки прелиени со чоколадо.

ШТО СЕ ТОА

TANITA ВАГИ?

Tanita вагите се начин да добиете

една добра слика за вашата

телесна композиција. Со овие

ваги, кои користат

BIA

технологија

(анализа со биоелектрична

импеданса)

, се мери телесната

тежина, процентот на масно ткиво,

процентот на вода во телото,

мускулната маса, и др.; корисна

е за да си поставите цели и да го

следите вашиот напредок. Побарајте

информации од вашиот Herbalife

советник за да дознаете повеќе.

ДАЛИ ВНЕСУВАТЕ ДОВОЛНО ПРОТЕИН?

Сите вредности се однесуваат на една порција.

За да ги погледнете сите производи,

одете на

HerbalifeProductBrochure.com

или исконтактирајте го вашиот Herbalife советник

Калории

Калории

Калории

Протеин

Протеин

Протеин

ФОРМУЛА 3

ПЕРСОНАЛИЗИРАН

ПРОТЕИНСКИ ПРАШОК

SKU #0242

ПРОТЕИНСКА ПЛОЧКА:

ЧОКОЛАДО И КИКИРИТКИ

SKU #3972

ПЕЧЕНА СОЈА

SKU #3143

TODAY 9